Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu’nda Şehit Olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın Cenazesi Erzincan’da Toprağa Verilecek
Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu’nda Şehit Olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın Cenazesi Erzincan’da Toprağa Verilecek
Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda, bir üs bölgesine sızma girişimi yapan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın cenazesi, yarın Erzincan’da toprağa verilecek. Şehidin ailesine ve yakınlarına acı haber, askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 1998 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bayburt’ta tamamladıktan sonra, 2018 yılında Erzincan’a yerleşti. Aynı yıl, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılarak, piyade sözleşmeli er olarak göreve başladı. 2020 yılında, Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’na katıldı. 17 Şubat 2024 tarihinde, operasyon bölgesinde, teröristlerin bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunması üzerine çıkan çatışmada, kahramanca mücadele ederken şehit oldu. Şehidin cenazesi, bugün Erzincan Havalimanı’na getirildi. Yarın Terzibaba Camisi’nde ikindi namazının ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verilecek. Şehidin iki kız kardeşi ve bekar olduğu öğrenildi.

MSB AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonun, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığını ve faaliyetlerini sonlandırmak, bölgedeki huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla başlatıldığını belirtti. Bakanlık, operasyonun başlangıcından bu yana, 237 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 12 askerin şehit olduğunu, 34 askerin yaralandığını duyurdu. Bakanlık, operasyonun kararlılıkla sürdürüldüğünü, terör örgütüne ait hedeflerin yoğun şekilde vurulduğunu, bölgedeki terörist unsurların tamamen temizleneceğini bildirdi.

Şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir kayıp ile karşı karşıyayız. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 17 Şubat 2024’te Kuzey Irak’ta, vatanımızın huzur ve güvenliğini korumak için çıktığı mücadelede, kahramanca mücadele ederken şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Makamı âli, mekanı cennet olsun. Kahramanımızın aziz hatırası, kalplerimizde ve tarih sayfalarımızda daima yaşayacaktır” dedi.

ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti. Erdoğan, şehidin babası Mehmet Ay’a, “Oğlunuz vatan için canını feda etti. Siz de onunla gurur duyun. Biz de sizinle gurur duyuyoruz. Allah sabır versin. Devletimiz her zaman yanınızda olacak” dedi. Erdoğan, şehidin annesi Fatma Ay’a da, “Oğlunuz şehitlik mertebesine ulaştı. Siz de onun annesi olarak şerefli bir makama eriştiniz. Allah size ve ailenize sabır ihsan etsin. Biz de sizin acınızı paylaşıyoruz. Devletimiz sizin her zaman emrinizde olacak” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehidin ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. Akar, mesajında, “Kahraman evladımız Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, terör örgütü PKK’nın kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecektir. Devletimiz, şehidimizin ailesinin her zaman yanında olacaktır” dedi.

Terörü lanetleyen açıklamalarda bulunan siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, spor kulüpleri ve sanatçılar da, şehide Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dilediler.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!