İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı: 1 ölü, 6 yaralı
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı: 1 ölü, 6 yaralı
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bugün saat 11.30 sıralarında polis kontrol noktasına silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında ve etkin müdahalesi ile saldırı önlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 3’ü polis 6 kişi de yaralandı. Saldırıyı düzenleyen 1’i kadın 2 DHKP/C’li terörist ölü olarak ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve 34 kişi gözaltına alındı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısı önündeki polis noktasına yönelik terör saldırısı girişimi, güvenlik güçlerinin dikkati ve cesareti sayesinde engellendi. Saldırıyı gerçekleştiren E.Y. ve P.B. adlı teröristler, polislerle çatışmaya girdikleri sırada etkisiz hale getirildi. Saldırıda 3’ü polis 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri olan Dilfıraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Saldırının ardından adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliyeye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma ve özel harekat ekibi sevk edildi. Saldırıda kullanılan silah ve mühimmatlar incelenmek üzere emniyete götürüldü. Saldırının gerçekleştiği noktada inceleme yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, basın mensuplarına açıklama yaptı. Yılmaz, saldırıyı şiddetle kınadığını ve faillerin hesap vermesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin DHKP/C üyesi oldukları ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, teröristlerin kimliklerini ve örgütsel bağlantılarını açıkladı. Yerlikaya, saldırıda yaralananlara acil şifalar diledi ve saldırıyı önleyen kahraman polisleri tebrik etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin geçmişte de DHKP/C ile bağlantılı eylemlere karıştıkları belirlendi. P.B. adlı kadın teröristin, 2023 yılında iki kez gözaltına alındığı ve cezaevinde kaldığı öğrenildi. P.B.'nin cezaevindeyken koronavirüse yakalandığı ve bazı çevrelerin sosyal medya üzerinden kendisi için destek kampanyaları düzenlediği tespit edildi. E.Y. adlı erkek teröristin ise 2008 yılında Adana’da hâkim, savcı, polis ve askerlere yönelik bir eylem hazırlığı içindeyken yakalandığı ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildi

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısına ilişkin olarak yayın yasağı kararı aldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yayıncıların alınan kararı hassasiyetle uygulamaları gerektiğini belirtti. Şahin, kamuoyuna saygıyla duyurduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan saldırıya kınama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta depremzedelere yapılan konut töreninde yaptığı konuşmada, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısına değindi. Erdoğan, saldırıyı lanetlediğini ve terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, saldırıda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşa da Allah’tan rahmet diledi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!