Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da deprem konutlarını teslim etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da deprem konutlarını teslim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin 1. yılı öncesinde Hatay’a gitti. Erdoğan, depremzedeler için inşa edilen konutların kura ve anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan, deprem bölgesinde 390 bin hak sahibi olduğunu ve yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay programı kapsamında ilk olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, depremin Türkiye’yi derinden etkilediğini ve devlet-millet dayanışmasının en güzel örneklerinin sergilendiğini belirtti. Erdoğan, “Bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonudur. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Erdoğan, depremden en çok zarar gören şehirlerden birinin Hatay olduğunu, Hatay’a geldiklerinde karşılaştıkları yıkım tablosunu asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Hatay’ın halini görüp gözleri yaşarmayanın kalbi kurumuş demektir. Önceliğimizi arama kurtarma faaliyetlerine, acil ihtiyaçların karşılanmasına verdik. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için canla başla çalıştık” diye konuştu.

Erdoğan, Hatay’da 135 bin 589’u konut, 15 bin 599’u iş yeri ve 777’si ahır olmak üzere toplamda 150 bine yakın hak sahibi belirlendiğini, deprem bölgesi genelindeki kesinleşmiş hak sahibi sayısının ise 390 bin olduğunu açıkladı. Erdoğan, bugün Hatay’da 7 bin 275 hak sahibine konutlarının anahtarını teslim ettiklerini, bölge genelinde halen yapımı süren 40 bin konutu da inşaatı tamamlandıkça peyderpey hak sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.

Erdoğan, “İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Amacımız, takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturmaktır. Temel atmasının üzerinden 1 yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek, yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan, vatandaşlara devletlerine ve kendilerine güvenmelerini isteyerek, “Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak. Hedeflerimize doğru yürürken deprem, terör, ekonomik tuzaklar başta önümüzdeki muhtemel tehditleri de birer birer bertaraf etme kararlılığındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreni’ne ve son olarak Antakya Spor Salonu’nda yapılacak olan AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!