Türkiye'nin Kredi Risk Primindeki Düşüş Devam Ediyor: 3 Yılın Ardından 350 Baz Puanın Altına İniş
Türkiye'nin Kredi Risk Primindeki Düşüş Devam Ediyor: 3 Yılın Ardından 350 Baz Puanın Altına İniş
Türkiye'nin beş yıllık kredi risk primi (CDS), son üç yılın ardından ilk kez 350 baz puanın altına inerek 348,2 seviyesine geriledi. Mayıs ayında 700 baz puan seviyesine kadar çıkan CDS, son altı ayda yaşadığı yarı yarıya düşüşle dikkat çekiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Enflasyon Raporu sunumunda ifade ettiği enflasyonla mücadele kararlılığı, Türkiye'nin kredi risk primindeki düşüşe yeni bir ivme kazandırdı. 3 Kasım Cuma günü 365 baz puan civarına inen CDS, bu düşüş eğilimini sürdürerek günümüzde 348,2 baz puanda bulunuyor.

Düşen kredi risk primi, Türk lirası varlıklara duyulan yabancı yatırımcı ilgisini de yansıtıyor. Bu düşüş, devam eden jeopolitik risklere rağmen TCMB'nin dezenflasyon çabalarını sürdürmesi ve dış finansmana erişimi artırma çabalarıyla birlikte değerlendiriliyor. Ayrıca, Türkiye'nin yabancı yatırımcılarla yaptığı olumlu görüşmeler de CDS'deki gerilemeyi destekliyor.

Türkiye ekonomisi, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar sağlama konusundaki kararlı adımlarıyla uluslararası piyasalardan olumlu bir tepki almaya devam ediyor. Ancak, yatırımcıların dikkatini çeken bu olumlu gelişmelerin yanı sıra, küresel ekonomik koşullar ve diğer potansiyel risk faktörleri de yakından takip edilmeye devam ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!