Çalışma Bakanı Işıkhan’dan milyonları ilgilendiren açıklamalar
Çalışma Bakanı Işıkhan’dan milyonları ilgilendiren açıklamalar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, memur ve asgari ücret zammı, çalışan emeklilere ikramiye, 3600 ek gösterge ve ILO sözleşmeleri gibi önemli konulara değindi.

MEMUR VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Bakan Işıkhan, 2024 yılında memur maaşlarına yapılacak zammın yüzde 50 civarında olacağını tahmin ettiğini belirterek, “Memur maaşlarının enflasyon karşısında erimemesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Asgari ücret zammı konusunda da açıklama yapan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının 28 Aralık’ta yapılacağını ve komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ettiklerini söyledi. Işıkhan, “Asgari ücretli kardeşlerimizin geçim sıkıntısı çekmemesi için adil bir zam yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere ödenecek 5 bin TL ikramiye ödemesinin de 28-29 Aralık tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Işıkhan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, çalışan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapacağız. Bu ödeme, emeklilerimizin yılbaşını daha rahat geçirmelerine katkı sağlayacaktır.” dedi.

3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili de bilgi veren Işıkhan, birinci derece devlet memuru olan tüm meslek gruplarının ek göstergelerinin 600 puanlık artışla 1 Ocak 2023’ten itibaren 3600’e çıkarılacağını açıkladı. Işıkhan, “Bu düzenleme, memurlarımızın hem maaşlarında hem de emekli ikramiyelerinde ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Ayrıca, halen emekli olan memurlarımız da bu artıştan yararlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, son olarak, Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Ana Sözleşmesinin gereği olan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin Meclis’te okunduğunu hatırlattı. Işıkhan, haziran ayında kabul edilen 191 Sayılı Güvenli ve Sağlıklı Bir Çalışma Ortamı Sözleşmesi ve 207 sayılı Nitelikli Çıraklık Tavsiye Kararı’nın Türkiye için önemli olduğunu vurguladı. Işıkhan, “Bu sözleşme ve tavsiye kararı ile çalışma hayatında temel ilke ve haklar çerçevesine ‘güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı’ kavramı eklenmiştir. Ayrıca, çıraklık kavramına net bir tanım kazandırılmış ve nitelikli çıraklığa ilişkin yüksek standartlar belirlenmiştir. Bu belgelerin uygulanması için Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapacağız.” dedi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!