Tokyo’da Uçak Faciası: 379 Kişi Kurtarıldı, 5 Kişi Kayıp
Tokyo’da Uçak Faciası: 379 Kişi Kurtarıldı, 5 Kişi Kayıp
Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Haneda Havalimanı’nda pistte iki uçak çarpıştı. Kazada, Japan Airlines’a ait Airbus A350 tipi yolcu uçağı alev aldı. Uçaktaki 367 yolcu ve 12 mürettebat kurtarıldı. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne ait uçaktaki 6 kişiden ise sadece 1’i yaralı olarak kurtulabildi. 5 kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.

Kaza Nasıl Oldu?

Kaza, yerel saatle 14.40 sularında meydana geldi. Japan Airlines’ın JL 712 sefer sayılı uçağı, Singapur’dan Tokyo’ya gelirken, Haneda Havalimanı’na iniş yapmak üzereydi. Aynı anda, Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne ait bir uçak da pistte taksi yapıyordu. İki uçak, pistte birbirine çok yaklaştı ve çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle, yolcu uçağının sol motoru yerle temas etti ve yangın çıktı. Yangın, kısa sürede uçağın kuyruk kısmına yayıldı. Uçak, pistte alevler içinde sürüklenmeye başladı.

Sahil güvenlik uçağı ise, çarpışmanın şiddetiyle pistten çıktı ve parçalandı. Uçaktaki 6 kişiden sadece 1’i, yaralı bir şekilde uçaktan çıkabildi. Diğer 5 kişinin ise durumu henüz belli değil.

Kurtarma Çalışmaları

Kazanın ardından, havalimanı yetkilileri ve itfaiye ekipleri hemen harekete geçti. Yangın söndürme çalışmaları başlatıldı. Yolcu uçağındaki 367 yolcu ve 12 mürettebat, acil durum kaydıraklarını kullanarak uçaktan tahliye edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Sahil güvenlik uçağındaki 6 kişiden 1’i de yaralı olarak kurtarıldı. Diğer 5 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazanın nedeni ve sorumluları henüz belirlenmedi.

Hava Trafiği Etkilendi

Kaza nedeniyle, Haneda Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar durduruldu. Havalimanı, yerel saatle 21.00’e kadar kapalı kaldı. Bu süre zarfında, Tokyo’ya gelen veya Tokyo’dan kalkan birçok uçak, rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Bazı uçaklar, yakındaki Narita Havalimanı’na yönlendirildi. Bazı uçaklar ise, başka şehirlere veya ülkelere iniş yapmak için bekledi.

Hava trafiğindeki yoğunluk, radar görüntülerine de yansıdı. Uçuş takip sitesi FlightRadar24, Tokyo semalarında uçan uçakların sayısının ve hareketliliğinin arttığını gösterdi.

Japonya’da Zor Günler

Kaza, Japonya’nın zor günler geçirdiği bir döneme denk geldi. Dün, ülkenin güneyindeki Kumamoto bölgesinde 7,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Depremde, 15 kişi hayatını kaybetmiş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı. Deprem, binlerce evin yıkılmasına ve elektrik kesintilerine neden olmuştu.

Ayrıca, bugün Japonya’da Obon tatili başladı. Obon, Japonların ölen yakınlarını anmak için memleketlerine gittikleri bir bayram. Japan Airlines’ın kaza yapan uçağı da, Obon tatili için Osaka’ya giden yolcuları taşıyordu.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, kaza ve deprem nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkenin zor bir durumda olduğunu, ancak hükümetin her türlü önlemi aldığını ve mağdurlara yardım ettiğini söyledi. Suga, kazada ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!