İsrail Savaş Uçakları Suriye'nin Başkenti Şam'ı Vurdu
İsrail Savaş Uçakları Suriye'nin Başkenti Şam'ı Vurdu
İsrail savaş uçakları Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu. Saldırı, İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerine yönelik bir dizi saldırının sonuncusuydu.

Saldırı, yerel saatle 01:00'de başladı. İsrail savaş uçakları, Şam'ın güneyindeki bir askeri üssü ve başkentin kuzeyindeki bir İran üssünü hedef aldı. Saldırılarda, Suriyeli ve İranlı askerler dahil olmak üzere çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.

İsrail ordusu, saldırıların Suriye'nin İsrail'e karşı yaptığı saldırılara misilleme olduğunu söyledi. İsrail, Suriye'nin son zamanlarda, İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne roket saldırıları düzenlediğini iddia ediyor.

Suriye hükümeti, İsrail'in saldırılarını kınadı ve misilleme tehdidinde bulundu. Suriye hükümeti, İsrail'in saldırılarının Suriye'nin egemenliğini ihlal ettiğini ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

İsrail ve Suriye arasındaki gerilimler, son yıllarda arttı. İsrail, Suriye'nin İran'a destek vermesini ve Hizbullah gibi İran destekli grupları barındırmasını eleştiriyor. Suriye ise, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgal etmesini ve Suriye'ye yönelik saldırılarını kınamaktadır.

İsrail ve Suriye arasındaki gerilimler, bölgesel istikrar için bir tehdit oluşturuyor. İki ülke arasındaki çatışmanın, daha geniş bir çatışmaya dönüşmesi ihtimali bulunuyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!