İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı: 500'den fazla ölü
İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı: 500'den fazla ölü
İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa bir hastaneyi hedef aldı. Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 500 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Ölenlerin çoğu bebek, çocuk ve kadın

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ölenlerin çoğu bebek, çocuk ve kadın" ifadelerine yer verildi.

Hamas'tan sert tepki: "Soykırım"

Hamas'tan yapılan ilk açıklamada "Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusundan ilk açıklama: "Detayları bilmiyoruz"

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendiği hava saldırısının ardından açıklama yapan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarının belirterek, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Filistin hükümetinden "savaş suçu" suçlaması

Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!