İsrail'de Kaçırılanların Serbest Bırakılması İçin Geniş Katılımlı Gösteriler Düzenlendi
İsrail'de Kaçırılanların Serbest Bırakılması İçin Geniş Katılımlı Gösteriler Düzenlendi
İsrail'de, kaçırılan ve kayıpların serbest bırakılmasını talep eden geniş katılımlı gösteriler gerçekleşiyor. Ülke genelinde yapılan protestolar, Da Vinci Caddesi'nden Kriya Üssü'ne kadar pek çok noktada gerçekleşti. Göstericiler, kaçırılanların ailelerinin çocuklarını geri getirilmesi için hükümete baskı yapmaya devam ediyor.

İsrail Halkı, Kaçırılanların Serbest Bırakılmasını Talep Ediyor

Kaplan Caddesi'nde düzenlenen gösterilerde, sağcı hükümete ve Başbakan Binyamin Netanyahu'ya karşı protesto örgütleri bir araya geldi. Birçok konuşmacı, kaçırılanların serbest bırakılması için Netanyahu'nun derhal istifasını ve mahkumların değişimini talep etti.

Ayrıca, kaçırılanların ve kayıpların ailelerinin protestosu, Kriya Üssü önünde yapıldı. Burada, göstericiler dönüşümlü olarak Kaplan'ın doğuya giden yolunu kapatarak araçlara sarı kurdeleler bağladılar, bu, savaş esirlerinin veya kaçırılanların serbest bırakılması talebinin uluslararası bir simgesiydi. Sloganlar arasında "Bibi evim" ve "Bibi Aşem" de vardı.

Haifa'daki Kitap Meydanı'nda, "Haam Ha'am Haifa" aktivistleri tarafından düzenlenen bir başka gösteri, kaçırılanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Benzer bir eylem Kiryat Tivon'da da gerçekleşti. Göstericiler, Bakan Nir Barkat'ın Kudüs'teki evinin önünde toplandı ve kaçırılanların ve kayıpların isimlerini okudu.

Ayrıca, Başkan Yitzhak Herzog'un kaçırılanların aileleriyle yapacağı toplantı sırasında Kudüs'teki Başkanlık Evi önünde bir gösteri daha planlandı.

Ülke genelinde "Şimdi esir değişimi - kaçırılanları yalnız bırakmayın" sloganıyla bu hafta boyunca protesto nöbetleri düzenlenecek. İsrail'de toplum, kayıp olan vatandaşlarının serbest bırakılması için bir araya gelmeye ve hükümete baskı yapmaya devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!