Filipinler'de Meydana Gelen 7.6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Tsunami Uyarısı
Filipinler'de Meydana Gelen 7.6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Tsunami Uyarısı
Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından tsunami uyarısı yapıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından da doğrulanan deprem, yerel saatle 22.37'de gerçekleşmiş ve 32.8 km derinlikte meydana gelmiştir.

Phivolcs'un yaptığı açıklamaya göre, depremin etkisiyle oluşabilecek tsunami nedeniyle bölge halkı uyarılmış durumda. Tsunami tehlikesinin devam ettiği ve Filipinler'in yanı sıra yarın Japonya'nın batı kıyısını da vurabileceği belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşları gece yarısına kadar dikkatli olmaları ve alınan önlemlere riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

Türkiye'nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise, henüz uluslararası yardım çağrısı alınmadığı bilgisi verilmiştir. Ancak, durumu yakından takip eden AFAD ekipleri, gerekli yardım ve destek için hazır bir şekilde beklemektedir.

Depremin etkilediği bölgelerdeki yerel yönetimler ve kurtarma ekipleri, olası hasarların değerlendirilmesi ve acil yardım çalışmalarının koordinasyonu için faaliyete geçmiştir. Olay yerindeki gelişmeleri takip eden yetkililer, gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik tedbirlerinin sıkı bir şekilde uygulanması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Yaşanan deprem ve olası tsunami tehlikesi, bölgedeki yerel ve uluslararası acil durum ekipleri tarafından yakından izlenmekte olup, herhangi bir gelişme doğrultusunda halka bilgi verilecektir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!